Η Μήλος

Η Μήλος, νησί των δυτικών Κυκλάδων εξαιρετικής ομορφιάς, χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή μορφολογία και την ποικιλία των εδαφών της λόγω της ηφαιστειογενούς της φύσης.

Η Μήλος διαθέτει πάνω από 90 παραλίες και από τις πλέον μοναδικές σε όλες τις Κυκλαδες. Οι παραλίες της είναι αξιομνημόνευτες και προσφέρονται για όλα τα γούστα, από την απόλυτη οργάνωση μέχρι την τέλεια απομόνωση: Αχιβαδολιμνη, Σαρακινικο, Αγία Κυριακή, Παλαιοχώρι, Φυριπλακα, Προβατας, Τσιγκραδο και Παπαφραγκας ειναι μερικές από τις διάσημες παραλίες.


Η Μήλος είναι ιδανική για όσους επιθυμούν χαλάρωση και ηρεμία! 

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με το θαλάσσιο σπορ της αρεσκείας τους (καταδύσεις, canoe-kayak, ιστιοπλοΐα, wind surfing, kite surfing,snorkeling) ή να επιδοθούν σε άλλες ευχάριστες δραστηριότητες, όπως γεωλογικούς περιπάτους, αναρρίχηση, motorcycling. Για τους λάτρεις της παράδοσης, η Μήλος, ειναι το ιδανικό μέρος γιατί έχει παραδοσιακούς οικισμους (Αδάμας, Τριοβασαλο, Πλάκες, Πολλωνια, Τρυπητή, Ζεφυρια) με τη δίκη του φυσιογνωμία ο καθένας.

Εκτός από την εντυπωσιακή ομορφιά του νησιού, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν ενδιαφέρουσες πολιτιστικές πτυχές της.

Τα μουσεία της Μήλου, προσελκύουν εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, Λαογραφικό, Μεταλλευτικό, Εκκλησιαστικό, Ναυτικό με σημαντικότερο όμως το Αρχαιολογικό με το αντίγραφο του περίφημου αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, που ανακαλύφθηκε το 1820 τυχαία από έναν αγρότη.

Στο νησί υπάρχουν επίσης αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι (Προϊστορική Πόλη Φυλακωπής, Αρχαία Πόλη Κλήματος, Αρχαίο Ρωμαϊκό Θέατρο) αλλά και θρησκευτικά αξιοθέατα (Παλαιοχριστιανικές Κατακόμβες , Εκκλησίες).

Αξίζει να απολαύσει κανείς τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών που διαθέτει το νησί, αλλά και το νόστιμο φαγητό με τα τοπικά πιάτα.

Η Μήλος, από τουριστική άποψη, παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και διαθέτει όλες τις υποδομές που θα κάνουν τον επισκέπτη να περάσει αξέχαστες διακοπές.